Reklama
 
Blog | Tomáš Fojtík

KPZ – Krabička poslední záchrany

Tak jsem nevydržel, a založil si politický blog. Čistě politický, nebo s tématy, které se budou politiky týkat. Případně s tématy veřejného zájmu, jako je například rasismus. V tomto článku se chci představit. 

Z komunismu jsem zažil jen osm a půl roku, takže jsem generací mávátek a pomerančů "na příděl", ale jinak si z předlistopadového socialismu nepamautuju skoro nic. Jen hezké nostalgické vzpomínky na soutěž Poznej SSSR, lampionové průvody a prvomájové pozdvižení. Když přišel plyšák, bylo mi osm let. Jednoho dědu tam vystřídal druhý děda a já nepoznal rozdíl. Havlovi jsem na plakátech OF maloval vousy a rohy. 

Za což jsem dostal před dětskou prdel od místního komunisty, který asi pochopil, že vítr aktuálně vane jinak a je třeba plout s nim. 

Jak jsem rostl, začal jsem se zajímat o politiku, myslím že nezvykle brzy, někdy na začátku střední školy ve 14 letech. Václavu Havlovi jsem už fousy nemaloval, naopak mi byl velmi sympatický a je dodnes. Po škole jsem dělal různé profese, ale tu nejzajímavější dělám dodnes: starám se o pravidelný denní příděl literatury. 

Reklama

A teď malé cadriculum vitae.

Politické zařazení: pravý střed, konzervativní

Havel/Klaus: Havel

USA/Rusko: Třeba Bahňák

Lisabonská smlouva: ANO!

Zákaz kouření v restauracích: NIKDY!

Poplatky ve zdravotnictví: Jasně!

Volný čas: knihy, filmy, divadlo, hudba – prostě nuda nuda, šeď šeď. 

***

Na tomto svém blogu se chci věnovat politice, a společenským tématům. Myslím si stále, že politiky je na blozích víc než dost, ale nakonec jsem podlehl pokušení a vábení svého nitra. Stále bloguji na iDnesu, tedy na blogu, který jsem prohlásil za čistě a striktně apolitický. Odkaz naleznete v menu. Rád procházím Facebook a raduji se, jak se začíná využívat způsobem, který je mi sympatický (viz třeba Otázky Václava Moravce na Facebooku). 

Těším se na vaše reakce a věřím, že mě šetřit nebudete. Už brzo budete mít prostor – chci sepsat článek o důvodech, které mě vedly k tomu, abych v letošních volbách dal hlas… Komu? Nechte se překvapit 😉

 

Tomáš Kaplan Fojtík

P.S. Proč KPZ? Oblíbenou zkratku Krabička poslední záchrany jsem přetransformoval na Kaplanovo politické zamyšlení. Myslím si totiž, že krabičku poslední záchrany naše politika potřebuje jako sůl.