Reklama
 
Blog | Tomáš Fojtík

Pravda o summitu Obama-Medveděv!

Celý svět se ptá: Jaký je pravý smysl Pražské schůzky, jak média nazvala summit Obama – Medveděv, který proběhne 8. dubna? Jen málokdo věří oficiálnímu důvodu – podepsání nové odzbrojovací dohody mezi Ruskem a USA. Agentuře NEOvěřené zprávy se pravý důvod vypátrat povedlo. Je banálnější, než se zdálo.

Nová odzbrojovací dohoda je už na první pohled nesmyslná. De facto se nikdo žádných zbraní nezbavuje, jen se papírově snižuje jejich počet. Přesto kvůli tomu do Prahy přijíždí tisícovka novinářů z celého světa, včetně Státní tiskové agentury Valašského království. Pátrali jsme tedy v zákulisí po skutečnostech, které Obamu a Medveděva do Prahy vedou. Nota bene, když mají přijet bez svých manželek…

Klíčem se nakonec stalo setkání obou státníků v Moskvě, ke kterému za naprosté tichosti médií došlo zkraje roku. Ruský zpravodaj agentury NEOvěřené zprávy se dostal k tajným odposlechům z paláce v Kremlu:

Obama: Dmitriji, to jsem rád. Já jsem se bál, žes na mne zanevřel.

Reklama


Medveděv: Baracku, co Tě to napadlo, copak si nepamatuješ na náš slib?

Obama: Jistě, pamatuju, ale víš jak to teď s náma vypadá, jak na nás všichni útočí, na mě třeba ten zlý Havel..

Medveděv: Baracku, já vím, není to snadná doba, ale musíme to překonat, naše…(nesrozumitelné slovo) za to stojí.


Obama: Jako vždy máš pravdu, ale musíme se sejít někde mimo…víš mimo kamery, mimo pozornost..

Medveděv: Baracku Husseine, že ty se za naši…(nesrozumitelné slovo) stydíš?!

Obama: Ale to ne! Jen víš, jak musíme být oba opatrní… Co by na to řekly Světlana a Michelle, Putin a ta zlá Hillary…


Medveděv: Já vím já vím… Znáš nějaké místo, kde bychom se tedy mohli sejít?

Obama: Napadá mě jenom Praha… Je to takovej zapadákov, ale mají tam levné ubytování a na Hradě chlápka, který nás kdyžtak bude krýt, když se něco zvrhne, je to přece jenom jeden z nás…Obama Medvedev


Medveděv: Praha… No, ne že bych si chtěl dávat schůzku zrovna tady, na předměstí Moskvy, ale na druhou stranu pod svícnem, že Baracku..


Obama: Jistě, Dmitriji Anatoljeviči… Já z té Prahy taky nejsem zrovna nadšený, posledně mi tam na hlavu hmatal nějakej černoch, ale nikdo nás tam hledat nebude… (konec odposlechu)

Podle všech indicií se v Praze mělo uskutečnit utajované rande. Došlo ale k zásahu zhůry. Vlastně, z Hradu.

O této schůzce se dozvěděl člověk, který měl původně sloužit jako krytí pro případné problémy. A rozhodl se vytřískat na tom politický kapitál. Počkal si, až bude vše dohodnuto, a nenápadně vytrousil tuto informaci do diplomatických kruhů. Skandál byl na světě. Celý svět věděl že do Prahy přijede Obama s Medveděvem, ale nebylo zprvu jasné, proč.

Oba státníci z toho už nemohli vycouvat. Jak uvádí náš kremelský zdroj: „Obama i Medveděv dostali podepsané omluvenky od svých chotí“ – a to se nedá vzít zpátky. Bylo tedy potřeba nahonem vymyslet záminku pro tuto cestu, když už se proflákla. Vzpomněli si na bezcenný cár papíru, o kterém nedávno rokovali a došlo jim, že když ze svého rande udělají bezpečnostní summit, bude vše čisté a krásné.

Menší zmatky doprovázející jejich rande určitě nebyly náhodné. Schůzka dvou po sobě toužících lidí byla zneužita ke zviditelnění jednoho nezajímavého státečku, jednoho unylého města a jednoho pyšného hradního pána. Jak Barack Hussein, tak Dmitrij Anatoljevič si ale rozhodně nenechají zkazit ty vzácné chvíle, na které se tolik těší.

A my, agentura NEOvěřené zprávy, se ptáme: Kdy bude doba, kdy se budou moct dva milující lidé sejít v soukromí, bez narušení živlů, kteří jejich krásnému citu nepřejí??! Nebraňme jejich touze! Nedělejme z jejich lásky naší marketingovou kampaň.

Přejme jim to.

http://www.pankaplan.cz/