Reklama
 
Blog | Tomáš Fojtík

Prohlášení Píšťalky pro Paroubka v každém městě

Využívám platformy tohoto blogu k uveřejnění prohlášení facebookovské skupiny Píšťalka pro Paroubka v každém městě! Naše skupina není politickým uskupením, jen občanskou iniciativou věřící v rozum a dobrý úsudek logicky myslících lidí.

Prohlášení správců facebookové skupiny „Píšťalka pro Paroubka v každém městě“

 

(http://www.facebook.com/group.php?gid=234194873525&ref=ts)

Reklama

V poslední době je často v mnoha médiích i z úst sociálnědemokratických politiků tato skupina představována jako jakási skrytá hrozba, či jako místo sloužící k organizování údajně více či méně násilných demonstrací narušujících předvolební shromáždění ČSSD. Podle občasných hlasů je dokonce prezentována jako další dílo Modrého týmu.

Rádi bychom touto cestou tyto představy vyvrátili a uvedli pár vyložených omylů na správnou míru.

Skupina vznikla jako nenásilná alternativa ke dříve existující „vajíčkové“ skupině. Prvotním impulsem k jejímu vzniku byla potřeba neagresivně reagovat na snůšky lží, populistických slibů, snahy o znovunavrácení aktivních komunistů na vedoucí místa ve státě a na naprostou degradaci jakékoliv politické slušnosti a kultury na úroveň restaurací páté cenové skupiny. Skupina nemá za cíl jakkoliv dehonestovat politickou stranu ČSSD, neboť máme za to, že solidní levicová strana je stejným základním kamenem politické rovnováhy, jako solidní strana pravicová. Naším cílem je upozornit na konkrétní osoby, které, podle našeho mínění, stojí za úpadkem politických poměrů v ČR, a které jsou reálným nebezpečím pro ekonomický vývoj v budoucnu. Tento pád na dno politické žumpy je dle našeho názoru reprezentován především pány Paroubkem, Rathem, Tvrdíkem a Sobotkou, kteří neváhají obětovat Českou republiku, její pověst, hospodářskou situaci, jednotlivé občany a jejich svobodu, jen proto, aby mohli ukojit své tužby po moci, případně penězích.

Píšťalka pro Paroubka má za cíl probudit a povzbudit aktivní, laxní a nerozhodnuté voliče k tomu, aby dali najevo svůj názor, aby pouhým pískáním, legální to formou občanské neposlušnosti, dali okolí najevo, že osoby na pódiu, prezentované jako spása národa, nejsou nic jiného, než tlupa lhářů, do sebe zahleděných sobeckých egocentriků a jsou těmi, kt eří mohou být slavobránou vítající stranu bolševiků ve vládě.

Skupina má za cíl shromažďovat, a mezi příznivce dále šířit, informace o nebezpečí, které České republice hrozí v případě, že by se vlády ujala skupina lidí, kteří neváhají kupovat si své voliče, kteří nedokáží nedokázou vést zodpovědnou politiku bez faulů a podrazů, a kteří jsou zatížení množstvím skandálů a aktivit často na hraně, či dokonce za hranou zákona.

V žádném případě ale aktivně neorganizujeme konkrétní hromadné protesty. Je na každém jednotlivci nebo skupině příznivců, kterého předvolebního shromáždění se zúčastní, budou-li pískat na píšťalku, či jakou formu protestu zvolí. Jediné, v čem tato skupina bude aktivní, je zveřejňování termínů jednotlivých předvolebních shromáždění, což je ovšem věc veřejná a tyto údaje budou k sehnání na množství jiných míst.

Zároveň odmítáme jakékoliv nařčení ze spojení s jakoukoliv politickou stranou. Je na každém z nás, jakou kterou politickou stranu volí, nebo jaké které je příznivcem. Jsou mezi námi dokonce voliči ČSSD, zklamaní vývojem a směrem, kterým se jejich strana ubírá. Jsou mezi námi aktivní i bývalí voliči ODS, příznivci zelených, více napravo orientovaní Svobodní i příznivci středopravé TOP09. Zkrátka všichni, bez ohledu na politickou příslušnost, kterým vadí papalášský styl prezentovaný panem Paroubkem a jeho nohsledy. Obvinění ze spojení s kteroukoliv politickou stranou je zavádějící a účelovou mystifikací, která má odvést pozornost od původního smyslu naší činnosti. Ze stejného soudku je pak účelová „kriminalizace“ naší činnosti, kdy vedení sociální demokracie vyzývá policejní složky ČR, aby na nás dávaly pozor. Máme za to, že toto je jeden z příkladů praktik policejního státu, a zároveň to je potvrzení oprávněnosti našich námitek vůči politickému stylu Jiřího Paroubka a širšího vedení strany, kterou reprezentuje.

Stejně tak se distancujeme od aktivit se stejným jménem, které se na Facebooku od založení naší skupiny objevily. Jediná pravá „Píšťalka“ je ta, na kterou vede odkaz v záhlaví tohoto Prohlášení. Podobně se distancujeme od některých členů skupiny užívajících výrazy či výzvy, které jsou v rozporu s tím, co píšeme v úvodním textu skupiny: že chceme slušnou a kultivovanou diskuzi, slušný a kultivovaný protest. Odmítáme násilí, a pokud k němu někdo ve skupině vyzývá, jedná na vlastní odpovědnost a skupina jako taková se od tohoto jednání zásadně a důrazně distancuje.

Na závěr drobné shrnutí. Nemyslíme si, že České republice škodí existence ČSSD, případně jiné levicově zaměřené nekomunistické strany, ale chceme využít svého práva upozornit občany a voliče, že ve vedení ČSSD jsou lidé, kteří mohou České republice dlouhodobě a výrazně uškodit.

Tomáš „Kaplan“ Fojtík

Míša Hájková

Dušan „makovec“ Makovský

Tereza Rudolfová